Panoramakuvaus

Tehokeino markkinointiin

Panoramakuvaus, ICT Hosting media Oy

Panoramakuvalla tarkoitetaan monesta kuvasta koottua laajempaa pakettia, joka vastaa enemmän ihmissilmän näkemää kokonaisuutta. Normaalista valokuvasta monesti tuntuu "puuttuvan" jotain, vaikka kuvattava kohde itsessään on tuntunut hyvältä kuvauskohteelta. Kameran silmän hakema säde on kuitenkin rajallinen ja se jättää monesti hyvästä kuvasta jotain pois.


Panoramakuva on tehokas efekti ja sillä saadaan aikaan näyttäviä kuvakokonaisuuksia. Kuvaan saadaan muutenkin mahdutettua ehkä juuri niitä elementtejä, jotka tekevät kuvasta täydellisyyttä hipovan.

360-kuvaus - eli virtuaaliesittely

Myös 360-asteisten panoramojen käyttö on monesti hyödyllistä. Sijainnin esittäminen karttakuvan lisäkkeenä saavuttaa varmasti tarvittavan informaation käyttäjälle. Myös asuntojen esittely 360-asteista panoramaa käyttämällä on kohonnut suosituksi ja tietysti käytännölliseksi ratkaisuksi monilla nettisivuilla. Ideana on siis toteuttaa niin sanottu 360-näkymä halutusta kohteesta - toisin sanoen esityksen katsoja kokee näytettävän paikan ja ympäristön niin todellisena, kuin se kuvan välityksellä on mahdollista toteuttaa.

Esimerkit ja ohjeistus esitysten käyttöön

(Kaikki esimerkkimme panoramakuvista löytyvät osoitteesta www.virtualfinland.fi)

Kuva/esitys pyörii automaattisesti, mikäli sitä ei liikuta. Voit tarkastella esitystä oma-aloitteisesti siirtämällä kohdistinta haluamaasi suuntaan hiiren vasemman painikkeen avulla (paina ja pidä pohjassa). Liikuttamattomana kuva palaa takaisin ennalta määritellylle horisonttitasolle ja jatkaa pyörimistään.

Sivun esitykset on tuotettu html5 ja flash-muotoisina. Hitaammilla liittymillä virtuaaliesitysten optimoituminen voi kestää joitain kymmeniä sekunteja.

Esitysten tuottamisessa on käytetty HDR-tekniikkaa, jolloin esityksen kontrastia ja värikkyyttä on kasvatettu normaalia suuremmaksi. Tämä näyttäytyy katselijalle selkeänä, laadukkaana ja valaistukseltaan optimaalisena esityksenä.

Suomen pisin ja hienoimpiin lukeutuva Raippaluodon silta kuvattiin 360 videona.

Kertauksena pari ohjetta videon katsomiseen:

Jos katsot tablet ja mobiililaitteella ja et saa käännettävää videota toimimaan voi se johtua siitä että klikkaat videon suoraan facebook linkistä etkä kopioi sitä nettiselaimen osoiteriville. Kun kirjoitat osoitteen nettiselaimessa ohjelma ehdottaa linkin avaamista youtubessa.

Kun katsot 360 asteen videota tietokoneella, voit muuttaa katselukulmaa vetämällä hiirellä.

Varmista, että käytät selaimen uusinta versiota (esimerkiksi Chrome tai Firefox). 360-videoita ei voi katsella Safarilla tai Internet Explorerilla.

Varmista, että käytössäsi on Youtube -sovelluksen uusin versio. Jos käytössäsi on iOS-laite, sen on oltava iPhone 4S tai uudempi tai iPad 2 tai uudempi. iOS-laitteessa tulisi myös olla iOS 7 tai uudempi. Jos käytössäsi on Android-laite, varmista, että käytössä on Android 4.3 tai uudempi.